July 24, 2019, 03:00:28 am

Author Topic: Poule C, De Poule Van Nederland  (Read 7113 times)

Ruud

 • Autogespot Crew
 • Pagani Zonda F Driver
 • *****
 • Posts: 49090
 • Baas Boink 8-)
  • View Profile
  • Autogespot
Poule C, De Poule Van Nederland
« on: May 11, 2006, 01:25:39 pm »

Erelijst:
Wereldkampioen: 1978 en 1986
Winnaar Copa America :1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991 en 1993


Erelijst:
Afrikaans kampioen: 1992


Erelijst:
Geen


Erelijst:
Europees Kampioen: 1988

ArgentiniŽ
Tweevoudig wereldkampioen ArgentiniŽ geldt op deze editie als ťťn van de topfavorieten. Gezien de eenvoudige kwalificatie en het aanwezige spelersmateriaal is dit geen vreemde gedachte. De Argentijnen, die mooi voetbal koppelen aan een pure wil om te winnen en overleven, kunnen putten uit een enorm arsenaal aan spelers. Het grootste deel daarvan verdient hun brood in de aansprekende Europese competities en weet daar ook regelmatig uit te blinken. Trainer Josť Pekerman zal dan ook weinig moeite hebben genoeg goede voetballers te vinden. Het zit hem vooral in de juiste afstemming tussen al die spelers. Vier jaar geleden gold ArgentiniŽ immers ook als favoriet, maar moest het na de eerste ronde al naar huis. Een dergelijk doemscenario is gezien de lastige poule waarin de Argentijnen zitten nu ook niet volledig uit te sluiten. Veel zal afhangen van Juan RomŠn Riquelme. De begaafde spelmaker wordt door Pekerman gezien als de man die de Argentijnen naar goud kan leiden en dus heeft hij de ietwat luie speler zeer belangrijk gemaakt. Tot nu toe betaalt Riquelme dat vertrouwen terug, maar kan hij ook de druk van een wereldkampioenschap goed verteren? Mocht dat niet zo zijn, hoeft ArgentiniŽ niet direct te wanhopen, want er blijft voldoende kwaliteit over. Spelers als Walter Samuel, Javier Zanetti, Gabriel Heinze, Lucho GonzŠlez, Juan Pablo SorŪn, HernŠn Crespo, Pablo Aimar en Javier Saviola hebben hun sporen in Europa reeds verdiend, terwijl ook supertalent Lionel Messi een goede kans maakt op een uitverkiezing, mits hij tijdig fit raakt. De aanwezigheid van dit soort sterren maakt van ArgentiniŽ een ploeg om rekening mee te houden.

Ivoorkust
Ivoorkust is al enige jaren hťt Afrikaanse land in opkomst. Het was dan ook een kwestie van tijd voor de nationale ploeg zich zou gaan plaatsen voor een groot toernooi en het is inmiddels zover. Ivoorkust beschikt namelijk over een zeer aardige generatie, die her en der in Europa zijn kunsten vertoont bij aansprekende clubs. De Franse bondscoach Henri Michel kan bijvoorbeeld gebruik maken van de diensten van Emmanuel Ebouť en Kolo Abib Tourť, verdedigers van Arsenal, de fysiek sterke middenvelder Yaya Tourť van Olympiakos, voormalig Feyenoorder Bonaventure Kalou van Paris Saint-Germain, voormalig voetballer van het jaar in BelgiŽ Aruna Dindane van RC Lens, PSV-aanvaller Arouna Konť en natuurlijk Didier-Yves Drogba van Chelsea. Samen met enkele spelers die in Frankrijk of BelgiŽ, met name bij Beveren, spelen vormen zij een team vol fysieke kracht en techniek. Doordat veel spelers in Europa spelen, hoeft Michel ook niet bang te zijn dat zijn ploeg op tactisch gebied de rijpheid mist. Ivoorkust geldt dan ook als outsider op dit WK, maar op de Afrika Cup viel het spel van de tegenstander van Oranje echter toch wat tegen. Of Ivoorkust dan ook meer naam dan faam is, zal een interessante vraag zijn die we tijdens het WK beantwoord kunnen zien.

ServiŽ & Montenegro
Toen ServiŽ & Montenegro nog, samen met de afgescheiden staten, JoegoslaviŽ was bestond de ploeg dikwijls uit zeer technische voetballers. Artiesten vaak, die het resultaat nog wel eens uit het oog verloren als de schoonheid hen daar toe dwong. In 1998 had de ploeg, toen al afgescheiden maar nog JoegoslaviŽ hetend, nog sterren als Predrag Mijatovic, Dejan Savicevic en Dragan Stojkovic in de ploeg. Anno 2006 is ServiŽ een ploeg met een ijzeren defensie. De ploeg kreeg nauwelijks goals tegen, zodat doelman Dragoslav Jevric (voormalig Vitesse-goalie) zich prima moet hebben gevoeld. Mladen Krstajic van Schalke, aanvoerder en leider van de defensie, is in dit kader een belangrijke speler. De grootste sterren van de tegenstander van Nederland lopen voorin en op het middenveld. Mateja Kezman, nu spelend voor Atlťtico Madrid, vormt mogelijk een koppel met de ervaren topscorer van het EK 2000, Savo Milosevic van Osasuna. Ook de boomlange Nikola Zigic, van Rode Ster Belgrado, kan daar spelen. Hij werd ooit door Ajax gevolgd en is de laatste tijd ook regelmatig in verband gebracht met diverse Engelse en Duitse topclubs. Dejan Stankovic van Internazionale is de drijvende kracht op het middenveld van dit lastig te kloppen, maar niet bijzonder spectaculaire elftal.

Nederland
Zal het dan eindelijk eens gaan lukken? De frustratie over de WK finale van 1974, die ďweĒ hadden moeten winnen en de bal op de paal van Rob Rensenbrink in 1978 is nog altijd niet volledig verteerd in Nederland. Ook in 1998 had er meer in kunnen zitten dan een eervolle vierde plaats, zodat de winst op het EK van 1988 nog altijd het grootste succes van Oranje op een internationaal eindtoernooi is. Topscorer en sterspeler in dat elftal was Marco van Basten. Van Basten, samen met Cruijff de grote man van ons voetbal, is nu zoals bekend bondscoach. Zijn wegen toonden zich bij tijd en wijle ondoorgrondelijk, maar Van Basten bleef stoÔcijns zijn weg vervolgen. Gevolg was een rimpelloze kwalificatie, ondanks een indeling bij angstgegner TsjechiŽ. Het lijkt erop dat de bondscoach een duidelijk plan voor ogen heeft. In combinatie met het geluk dat Oranje sinds zijn aanstelling, eerlijk is eerlijk, ook enkele malen kende, gelooft een groot deel van Nederland in een wereldtitel. Hoewel de poule lastig is, moet Oranje zeker tot de outsiders gerekend worden. Met spelers als Kromkamp, Robben, Van Nistelrooij, Van der Sar, Van Persie, Van Bommel en Van Bronckhorst heeft Nederland spelers die onder contract staan bij Europese topclubs. Aangevuld met de sterren uit de eigen competitie en met de in Duitsland herboren Rafael van der Vaart moet hier een team van te maken zijn dat hoge ogen zou kunnen gooien.

Wedstrijdschema:
10-06 om 21.00 uur ArgentiniŽ Ė Ivoorkust in Hamburg
11-06 om 15.00 uur ServiŽ & Montenegro - Nederland in Leipzig
16-06 om 21.00 uur ArgentiniŽ Ė ServiŽ & Montenegro in Gelsenkirchen
16-06 om 18.00 uur Nederland Ė Ivoorkust in Stuttgart
21-06 om 21.00 uur Nederland Ė ArgentiniŽ in Frankfurt
21-06 om 21.00 uur Ivoorkust Ė ServiŽ & Montenegro in MŁnchen« Last Edit: August 15, 2006, 03:30:20 pm by Eddow »Emil

 • Baas
 • Koenigsegg CCX Driver
 • *****
 • Posts: 129558
  • View Profile
Re: Poule C, De Poule Van Nederland
« Reply #1 on: May 11, 2006, 02:46:40 pm »
Ik vrees voor S&M   :P

Martijn

 • Modder-Eter
 • Koenigsegg CCX Driver
 • *****
 • Posts: 78317
  • View Profile
Re: Poule C, De Poule Van Nederland
« Reply #2 on: May 11, 2006, 02:49:08 pm »
Nederland speelt nooit zo best tegen zwakke landen :{
Martijn is echt de eindbaasmod van Autogespot.