October 25, 2020, 07:01:29 am

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Wesley.

Pages: [1] 2 3 ... 88
1
Feedback / Re: Forum/Site ideeŽn topic deel 4
« on: July 04, 2015, 08:57:21 pm »
Klinkt wat mij betreft als een goed idee. Het eerdere artikel eventueel bijwerken en weer omhoog schoppen kan nooit kwaad.
Daarnaast weet ik niet of het verschil maakt, want het grootste deel van de mensen die zo reageert zal toch niet lezen.
Dat is zo ja, maar dat verminder je denk ik ook met een link naar het artikel bij de spot zelf. Wellicht gewoon een vaste pagina van maken ipv een artikel die dus na een dag weer van de eerste pagina verdwenen is. Het artikel uit 2012 heeft wel wat foutjes er in en kan mijn inziens flink uitgebreid worden met meerdere voorbeelden. Dan is er altijd een simpel antwoord voor de spotters die er duidelijk geen kennis van hebben.

2
Feedback / Re: Forum/Site ideeŽn topic deel 4
« on: July 04, 2015, 08:18:31 pm »
Zoals ik al in het artikel van de Porsche Cayenne Mule spot heb neergezet, lijkt het mij handig als het artikel uit 2012 over prototypes en mules opnieuw, dan wel herschreven, geplaatst wordt. 90% van de 'spotters' heeft namelijk geen flauw idee wat ze zien en dat is dan ook terug te zien in de commentaren. Hier wordt de uploader een soort van uitgelachen omdat hij bijv een VW Tiguan uploadt als een Seat SUV Mule. Zou mij, als ik spyspots zou uploaden, na 2-3 keer zo'n reactie toch behoorlijk ontmoedigen er iets mee te doen. Wellicht dat bij de spyspots  een link bij de spot kan zijn met meer info over de ontwikkelingswijze van fabrikanten. Kunnen de mensen die er dus niets van weten gelijk lezen hoe het zit.

3
Mijn auto / Re: Neu: Alfa Romeo Giulietta
« on: March 09, 2015, 08:20:49 pm »
Zo, de zomerwielen zitten er weer onder. Gelijk ook de kans gepakt om wat te doen aan de klauwen en de wielnaven (wordt ook wel de trommels genoemd). Die laatste zagen nogal roestig, niet echt netjes. Net alsof ie niet onderhouden wordt. Heb ik zwart geverfd.Nog steeds ziekelijk blij dat ik een Giulietta rij. :D

4
Mijn auto / Re: Neu: Alfa Romeo Giulietta
« on: January 14, 2015, 08:10:19 pm »
Aii, zonde. Ben je er met de polijstmachine overgegaan? Alfa heeft relatief zachte lak.

Dat blijkt :+
+ dat. Erg bijzonder dat een hond dit kan aanrichten. Tuurlijk, t kan maar dat ie zo'n diepe kras over zo'n lengte er in krijgt. Alleen bij de voordeur zat een afdruk van de hond zelf incl wat haren. De rest is dus puur t ijzer geweest bij de halsband.
Plek is inderdaad gepolijst. Voor is het weg (zo goed als), achter uiteindelijk toch beter te zien. Maarja, beter dan dit wordt het niet.

5
Mijn auto / Re: Neu: Alfa Romeo Giulietta
« on: January 12, 2015, 09:18:08 pm »
Tot dusver heb ik de pliesie er nog niet over gehoord.

6
Mijn auto / Re: Neu: Alfa Romeo Giulietta
« on: January 12, 2015, 07:48:56 pm »
Ruim een maand in bezit nu en dat werd bezegeld met een prachtige kras van voor tot achter.
Erg fijn, zeker omdat ik er niets aan kan doen. Een vriendelijke hond is er tegen aan gelopen, vrij eenvoudig te herleiden aangezien de haren nog tegen de auto aan zaten. Tja, weet zo'n hond veel. Erg vriendelijk van de eigenaar om niets achter te laten en vooral niet op zoek te gaan naar de eigenaar. Was een beste kras, maar inmiddels is het zo goed als weg. Sommige delen waren aardig 'diep' dus die konden niet 100% weg.. Gisteren met Turtle Wax de hele auto behandeld en nu moet ik al goed zoeken, maar iemand die er niet van weet ziet het niet. Gelukkig maar, want jemig wat zonde. Tuurlijk, krasvrij was ie zeker niet, daar ben ik wel achtergekomen toen ik de wax aan bracht, maar damn... Voordeel van de wax is dat nu ook diť krassen stuk minder/ weg zijn en die regendruppels liggen mooi op de lak. Totaal nutteloos, maar t staat wel gaaf.

Nog wat foto's. Ook ťťn vd velg, wellicht dat de meningen dan veranderen?

Krijg nog altijd leuke en positieve reacties over de auto. Met de Corsa was dat wel anders, dertien-in-een-dozijn.

7
Mijn auto / Re: Neu: Alfa Romeo Giulietta
« on: December 21, 2014, 09:11:11 pm »
Thanks :) Met trekkertje bedoel ik het losse trekkertje om de ramen mee droog te trekken.

Inmiddels het eerste rammeltje ontdekt in het interieur. Ergens bij de deur aan bestuurderskant, bij snelheden tot 50km/u. Tja, radio op normaal volume en je hoort het niet meer. Ander dingetje waar ik eigenlijk direct al mee zat te klooien was de ruitenwisser achter. Die gaat aan bij inschakelen van de achteruitversnelling (prima), maar leidt ook een eigen leven. Stopt gewoon random, midden op t raam of verkeerde kant. Zelf aanzetten en gelijk uit werkt niet, hij gaat gewoon nog wat keren heen en weer om vervolgens weer ergens te stoppen. Maar eens t boekje lezen denk ik.

8
Mijn auto / Re: Neu: Alfa Romeo Giulietta
« on: December 16, 2014, 03:49:26 pm »
Hhehe, ja zoiets had ik al wel verwacht. Hoor verschillende meningen over de velgen. Je moet er van houden denk ik, ik vind het wel vet staan. Toen ze er nog niet onder zaten had ik wel beetje twijfels maar int echt onder de auto staat wel gaaf hoor. Maarja, bevooroordeeld to the max natuurlijk.

9
Mijn auto / Re: Neu: Alfa Romeo Giulietta
« on: December 15, 2014, 09:48:29 pm »
Zo, hij is binnen. Al twee weken inmiddels, 500 kilometer verder. Wel een stuk om achter de eerste dingetjes te komen. Er zijn verschillende dingen waar veel Giuliettarijders over klagen.
- Navi ontvangst waardeloos --> Geen last van, altijd 8 of meer sateliet
- Navi stem waardeloos en onverstaanbaar --> Geen last van. De navi van de Yaris en de Auris heeft exact dezelfde stem, ben het dus gewend.
- Wielophanging kraakt --> Check! Had ik al rekening mee gehouden.
- Rammeltjes, piepjes en kraakjes in het interieur --> tot dusver is het trekkertje in de deur het enige wat op dit moment rammelt.

Vooral de eerste week veel met de DNA gespeeld. Voornamelijk in D gereden omdat dit net ff wat lekkerder rijdt met de betere gasresponse en aangepaste stuurbekrachtiging, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik het de tweede week een soort van vergeten was dat de mogelijkheid er is. Dus heb de laatste week vooral in N gereden. Maar als je echt volle bak wil invoegen is D toch wel het fijnst. Laatste keren was het met koude motor dus maar niet volle bak gedaan.
Anyway, genoeg gekletst voor nu. Foto's! Inmiddels zitten de winterwielen er onder, met Dotz Rapier velgen.Brembo's gaan m niet worden. Beetje teveel van het goede, past ook niet meer met deze winterwielen. Is minstens 17' voor nodig, winter is 16'. De rode remklauwen komen er wel, maar ook daar ga ik voorlopig nog mee wachten.

10
Mijn auto / Re: Neu: Alfa Romeo Giulietta
« on: November 22, 2014, 09:12:03 pm »
Kleine 2 jaar later, ik heb weer wat nieuws!

Al sinds 'ie uit is wilde ik er ooit toch wel eentje in m'n bezit hebben. Want damn wat een gave bak is het. Tenminste, in de juiste kleuren. Maarja, paar jaar wachten voordat ze een keer op de occasionmarkt te vinden zijn, die zijn dus voorbij! Twijfelde lang welke kleur ik wilde. Sowieso geen lichtgrijs e.d. en rood, tja ziet er goed uit maar ben bang dat het toch gaat vervelen (op gegeven moment had ik dat ook wel gezien op de Focus). Wit, zwart of toch donkergrijs, ziet er allemaal toch wel super uit. Uiteindelijk toch gekozen voor een zwart exemplaar. Ik heb 'm nog niet, in december haal ik de Alfa op.

Betreft de 1.4 Multiair met 170peekaa ivm rijden in Alpen. Was dan ook wel een eis eigenlijk.

Of er dingen zijn die ik wil veranderen... tja. Ooit misschien gaan voor rode remklauwen en de bijbehorende Brembo's, maar dat is echt voor later zorg.

11
Algemene Polls / Re: PHEV/ EV of toch die benzine/dieselstoker?
« on: February 26, 2014, 08:48:40 pm »
Er wordt weer overweldigend gereageerd / gestemd. Zelf ben ik gegaan voor de Hybride, simpelweg omdat ik toch wel over ben. Het werkt gewoon prima. Als er meer modellen volledig elektrisch worden, en dan betaalbaar, dan waarom niet? Racen doe ik toch nooit, en met max koppel vanaf stil is snel wegrijden toch geen probleem.

12
Algemene Polls / PHEV/ EV of toch die benzine/dieselstoker?
« on: February 23, 2014, 07:28:00 pm »
Een week geleden heb ik voor het eerst in een hybride auto gereden. Vooraf kon ik mij er weinig bij voorstellen, maar het heeft mij positief verrast. Zelf ben ik wel voor die technologische vooruitgang. Want, blijven gaan zoals nu gaat op den duur sowieso niet meer lukken. Wat ik mij afvroeg is het volgende. Wij als 'autoliefhebbers', de ene meer vanwege de looks, de ander vanwege de techniek, staan we open voor het rijden in een elektrische/hybride auto? Of zweren we voorlopig nog bij benzine/diesel, waarvan de prijs zal blijven stijgen?

De positieve punten aan elektrisch/hybrid:
- Aanzienlijk minder milieuvervuilend dan benzine/diesel (produceren van accu's is niet zo milieuonvriendelijk als wordt neergezet)
- Zuiniger (vooral bij stadgebruik)
- Statement

Enkele negatieve punten:
- beperkte actieradius + lang opladen
- negatief vooroordeel (milieuhippie etc. etc.)
- duur in aanschaf

Echter, benzine en diesels hebben ook hun nadelen. Brandstofkosten hoog, stinken soms, relatief onzuinig en milieuonvriendelijker. Gas kost minder, maar verbruik ligt hoger.

Uiteindelijk zullen de aanschafprijzen van PHEV/EV en de vertrouwde benzine dicht naar elkaar toe gaan, omdat accu's goedkoper zullen worden. Ontwikkelingen staan niet stil, actieradius zal ook stijgen.

Dus stel nou. De aanschafprijzen van PHEV/EV en benzine/diesel liggen dichter bij elkaar, wat gaat het worden?


Graag hieronder waarom je voor X gekozen hebt :)

13
Feedback / Re: Help/vragen topic 46
« on: November 19, 2013, 10:01:18 am »
It seems that people face troubles telling the 991 Turbo apart from the Turbo S model - there are two unique features on the Turbo S model. You can order Turbo (no central wheelnut)-rims for your Turbo S, you can also put Turbo S rims on your Turbo, you can opt for LED on the Turbo, too, ceramic brakes, etc. The differences are: Turbo S comes with dark exhaust pipes, and the more obvious - this piece right there. I guess many have figured that out themselves, but I hope it's helpful for the rest.


Hoo nee stop wacht. Er is een verschil tussen de Turbo en de Turbo S. Waarom ik er zoveel moeite voor doe ontgaat mij, maargoed. Bij de 'mistlamp' dagrijverlichting geval van de Turbo S. Daar loopt een soort plastic ding naar beneden door, bij de Turbo zit dat er niet.
De Turbo:

Turbo S:


Klopt in ieder geval wel bij mijn gespotte exemplaren.


Ofwel, zowel frontsplitterloos en wielen zeggen dus geen kloot. Dit verschil in ieder geval wel. Aan de achterkant heb ik geen verschillen kunnen ontdekken. Dus naamloze Turbo's lijken mij voor het gemak dan gewoon als Turbo worden genoemd.

14
Oude Slowchats / Re: SC 1655: GTA V
« on: November 08, 2013, 10:07:16 pm »
Iemand nog een... ehh... Sport Classic kopen? Slechts 57k:


Moet nog ff op kenteken gezet worden, maar staat al wel in Nederland.Ohja, hij stamt alleen uit '05 en is dus een ombouw. Maarja, ziet toch niemand!

15
Feedback / Re: Help/vragen topic 46
« on: October 31, 2013, 07:58:06 pm »
R8 LMS een dag na de 24h v. Nurburg op openbare weg, kan dat of event?

Pages: [1] 2 3 ... 88