February 21, 2020, 07:55:14 pm

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Olav

Pages: [1]
1
Oude Slowchats / SC 1448: Omdat de C8 Spyder de mooiste is
« on: August 23, 2008, 05:47:09 pm »
Spyker kwam in 2001 terug op de markt. De naam herleefde in de vorm van een supersportauto. Deze Spyker C8 combineert moderne techniek en fantastische prestaties met een bijzondere vormgeving.
 

 
 
Spyker heeft een hele lange geschiedenis die al zoŽn 100 jaar geleden is begonnen. Het merk heeft autoŽs en vliegtuigen gebouwd en zelfs de Gouden Koets voor de Nederlandse Koninklijke familie. Lange tijd is Spyker ŽdoodŽ geweest maar nu is het merk weer meer dan ooit tot leven gekomen. Op de AutoRAI in 2001 presenteerde Spyker voor het eerst een nieuw productiemodel: de Spyker C8 (Laviolette). Nu heeft Spyker een hele serie met afgeleiden van deze C8 waaronder een auto waarmee op Le Mans geracet is en een Spyder.

De C8 Spyder is meer dan zomaar een cabrio. Dankzij zŽn lichte gewicht en de 4.2 liter Audi V8 (400 pk) weet de C8 Spyder flinke prestaties neer te zetten. Een acceleratie van 0-100 km/h in 4,5 seconden en een topsnelheid van 300 km/h is niet mis.

Het ontwerp van de C8 Spyder is heel bijzonder te noemen. Retro en modern zijn prachtig gecombineerd. De voorkant, waarvan de vorm wel iets weg heeft van een vis, combineert een moderne styling met een klassieke grille met gaas. Ook in het interieur is deze trend doorgevoerd. Schakelen gaat via een bijzondere versnellingspook waarvan de techniek volledig door Spyker is ontwikkeld. Het instrumentarium geeft een dikke knipoog naar het vliegtuig verleden van Spyker en ook het stuur verwijst hiernaar. Alles aan de auto is met heel veel zorg ontworpen en van geen enkel onderdeel heb je het idee dat het van een andere fabrikant is betrokken. Elke Spyker wordt met de hand gebouwd en is bij het verlaten van de fabriek al een collectors item.
  Motorisch
Motorinhoud   4.2 liter
 
Aantal cilinders   8
Aantal kleppen per cilinder   5
Vermogen   450 pk @ - tpm
Koppel   480 Nm @ - tpm
 
Prestaties
Acceleratie 0-100 km/h    4,4 sec.
Topsnelheid   300 km/h
     
Diversen
Gemiddeld verbruik   - l/100 km
Leeg gewicht   1000 kg


Lullen maar  :bier:

2
Evenementen / Maxis King Cruise Kroymans Breukelen Corvette Editie
« on: August 07, 2008, 06:11:44 pm »
Zondag 10 augustus is er weer een spectaculaire editie van de Maxis King Cruise op het Maxis terrein in Muiden. De toegang is gratis.

In samenwerking met de Heartbeat Corvette Club staat deze editie van de King Cruise in het teken van Corvette. Naast de ruim 600 Amerikaanse voertuigen die normaal de Maxis King Cruise bezoeken zullen op een speciaal afgezet stuk van de Maxis parkeerplaats ruim 100 Corvettes te bewonderen zijn. Kroymans Breukelen is de hoofdsponsor van de Corvette editie en zal aanwezig zijn met een bijzondere collectie Corvettes waaronder; Corvette C6, Corvette Z06, Corvette C6 Indy Pace Car 2008 en Corvette 427 Limited Edition Z06 2008.

Tevens is er nog een speciale gast, Pulling Team Cloudnine zal aanwezig zijn met hun indrukwekkende machine Cloudnine. Speciaal optreden door Carlos Vamos en Lindsay Buckland en live Custom Paint demonstraties van Custom Paint Amsterdam.

De Maxis King Cruise is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat m.i.v. 2005 maandelijks terugkeert van april tot september, elke tweede zondag van de maand. Gemiddeld staan er rond de 650 amerikaanse voertuigen op de meeting, met uitschieters van boven de 800 voertuigen op een zonnige dag.

Ook dit keer is er weer de Best car of the month contest, gesponsored door Meguiars.
Eenieder die mee wil dingen naar de Best car of the Month Contest ontvangt bij aankomst een formulier waarmee hij/zij aan kan geven mee te willen doen aan de verkiezing.
De winnaar van de dag ontvangt van Meguiars een beker. Speciaal voor de Corvette editie heeft Meguiars ook een prijs voor Best Corvette of the Month.

Er is een Amerikaanse markt met producten voor jong en oud, en is ruimte voor een echte onvervalste Amerikaanse swapmeet. Voor de bezoekers is er meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid, er is voldoende catering op het terrein, gratis toiletvoorzieningen en voor de kinderen is er een springkussen.
Locatie : Maxis terrein Muiden
Toegangsprijs : gratis
Meer informatie : www.kingcruise.nl

Bron: http://www.autozine.nl/agenda.html

Wie gaat?  ^O^

Aanwezig:

Yori88

Pages: [1]