April 03, 2020, 03:32:05 am

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Pim360

Pages: [1] 2
1
Evenementen / 1000 KM Spa Francorchamps 2011 (5 - 6 - 7 mei)
« on: April 29, 2011, 11:54:40 pm »
Pak je agenda erbij en noteer alvast 7 mei in het rood. Die dag start om 14u00 de 1000km van Spa, de tweede manche van de ILMC en LMS die tevens de laatste generale repetitie voor Le Mans is.

Meer dan 60 wagens zullen aan de start van deze mythische wedstrijd staan, waarin niet minder dan 8 constructeurs officieel vertegenwoordigd zijn.
Uiteraard is de 1000km van Spa één van de topafspraken van het autosportseizoen 2011 van Spa-Francorchamps.
Tijdschema: http://www.race-rally.be/images//Timetable%20V12%20-%201000km%20of%20Spa-francorchamps%202011%20as%20of%20210411(2).pdf

Deelnemerslijst: http://www.race-rally.be/images//1000Km%20of%20Spa-francorchamps%20provisional%20entry%20list.pdf

2
Auto Nieuws / Superexclusief: Ferrari in coachbuilding
« on: May 26, 2008, 09:24:51 pm »


Dit jaar nog komt Ferrari met een eigen coachbuild-programma voor puissant rijke klanten, zo zijn wij te weten gekomen. De fabrikant is daarvoor de samenwerking aangegaan met tenminste drie designhuizen: Fioravanti, Pininfarina en Zagato.
Het moet Ferrari goed dwars zitten dat in opdracht van een aantal klanten en verzamelaars steeds meer onafhankelijke designers zich de laatste paar jaar uit op bestaande modellen van de firma uitleven. Met superexclusieve one-offs tot gevolg. Misschien is het dus wel logisch dat het merk besloten heeft de handen ineen te slaan met een drietal gerenommeerde carrosseriebouwers om zodoende unieke Ferrari’s te gaan bouwen die ook daadwerkelijk door Ferrari-monteurs in elkaar worden geschroefd en alle goedkeuring van de fabriek krijgen. De drie partners die ons genoemd zijn, zijn Fioravanti, Pininfarina en Zagato.
De klant kan zelf kiezen met welk van de carrosseriers hij in zee gaat. Als basis voor zijn unieke Ferrari kan hij daarbij kiezen uit de 612 Scaglietti, F430 en desgewenst zelfs nog de Enzo. De 599 Fiorano en de nieuwe California vallen dus buiten het programma, waarschijnlijk omdat deze te nieuw zijn en one-offs op basis daarvan de aandacht van de bestaande modellen teveel zouden wegtrekken. Het ontwerp- en bouwproces zou praktisch even uitgebreid zijn als dat van een bestaand Ferrari-model en kan dus in de vele miljoenen lopen.
De eerste van de one-offs zal in de tweede helft van 2008 worden gepresenteerd en is van de hand van Leonardo Fioravanti. Tussen 1965 en 1984 was Fioravanti verantwoordelijk voor liefst tien belangrijke Ferrari-ontwerpen, dus de man weet waar hij het over heeft. Ook Zagato en Pininfarina kunnen bogen op een royale ervaring met het merk. De laatste ontwerpt Ferrari’s sinds 1952 en bouwde recent de Ferrari P4/5 op basis van een Enzo in opdracht van een Amerikaanse klant. Zagato deed hetzelfde al een aantal maal op basis van de Ferrari 575.
Het is overigens niet ondenkbaar dat er meerdere carrosseriehuizen mee zullen werken aan het hyperexclusieve one-off-programma. Ook het nieuw leven ingeblazen Carrozzeria Touring Superleggera zegt volgend jaar een Ferrari met speciale carrosserie te onthullen die de goedkeuring van Ferrari SpA heeft gekregen.

Bron: autoweek.nl

3
Auto Nieuws / Bentley GTZ by Zagato
« on: February 29, 2008, 02:27:09 pm »
We wisten al dat Zagato bezig was om een Bentley te grazen te nemen en nu hebben we de eerste foto’s voor jullie.Zoals wel te verwachten was vormt de Continental GT Speed de basis voor deze Italiaans-Britse samenwerking. En ik moet zeggen dat het resultaat er zeker mag zijn.

Bron: autoblog.nl

4
Circuitfotografie / Circuit Zolder
« on: February 23, 2008, 06:46:49 pm »
Plaats hier je foto's en video's die je hebt gemaakt op Circuit Zolder.

Wat info over het circuit:www.circuit-zolder.be

5
Auto Nieuws / CLS63 AMG Facelift
« on: December 30, 2007, 03:54:15 pm »


Blijkbaar is het lek nog niet dicht bij de AMG afdeling van Mercedes, want hadden we eerder al de foto’s van de nieuwe SL63 AMG, maar ook voor de vierdeurs coupe CLS zit er een facelift in de pijplijn.

Je moet 3 keer kijken om de verschillen te zien, maar wat ik zo snel even zie zijn de volgende dingen.

- Nieuwe grille, met 2 ipv 3 lamellen
- Nieuwe velgen, 911 Turbo stijl
- LED’s in de achterlichten
- Iets andere voorbumper(?)
- Carbon spoilerrandje
- Diffusor (?)

Onder de motorkap blijft alles in elk geval het oude en levert de 6.2 liter grote V8 als vanouds 514 pk en 630 Nm.Bron: autoblog.nl

6
Auto Nieuws / Exclusief: BMW CS
« on: April 20, 2007, 10:48:01 am »


Het gonsde van geruchten op het internet over een BMW conceptcar die op de Autoshow van Shanghai zou staan. Gisteren lekte het eerste beeld van deze BMW CS en nu hebben we de officiële informatie over deze Gran Turismo.


 
De CS is een forse auto: de vierdeurs coupé meet maar liefst 5,10 meter. De sportiviteit blijkt uit een relatief lage hoogte: 1,36 meter. Het is wel duidelijk welke auto’s BMW met de conceptcar op de korrel heeft: de Aston Martin Rapide en de Porsche Panamera, die allebei in de nabije toekomst op de markt komen.
Maar ook de Mercedes CLS moet zich zorgen maken, de auto die als eerste de niche voor vierdeurs coupés aanboorde. BMW hoopt de klanten voor zich te winnen door het gebruik van veel lichtgewicht materialen en veel handwerk. De auto staat op 21 inch lichtmetalen wielen.
BMW gebruikt de CS om een nieuwe LED-technologie te introduceren voor de verlichting. Deze zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig wordt verspreid en automobilisten de BMW tegemoetkomende automobilisten niet verblindt. Deze techniek gaan we ongetwijfeld terugzien op toekomstige modellen uit München.
Het interieur is zoals bij alle BMW’s nadrukkelijk op de bestuurder gericht. Bijzonder is het gebruik van keramiek voor de instrumenten en bedieningselementen, bijvoorbeeld voor de iDrive-knop. Verder is het interieur overdadig bekleed met verschillende luxe soorten leder.
Op dit moment geeft BMW nog geen informatie over de motorisering, maar het ligt voor de hand dat onder de kap de 5,0-liter V10 uit de M5 en de M6 komt te liggen. De BMW CS staat op de Autoshow van Shanghai, die op 22 april zijn deuren opent.

Bron: autoweek.nl

7
Auto Nieuws / Nieuwe schepping: Maserati GS Zagato
« on: April 17, 2007, 10:48:43 am »


Vorig jaar toonde de Italiaanse carrossier Zagato op het Concours d’elegance Villa d’Este de voor een Japanse klant gebouwde Ferrari 575 GTZ. Nu staat er de Maserati GS Zagato.
 
Zagato geeft de eerste summiere informatie vrij over de nieuwste schepping: de Maserati GS Zagato. De auto is gebouwd voor Paolo Boffi, een bekende naam in de Italiaanse luxegoederen- en meubelwereld. Zagato heeft zich laten inspireren door de Maserati A6 G Zagato uit 1954. De nieuwe auto is geheel opgetrokken uit aluminium.
Het ontwerp is gebaseerd op de Spyder maar heeft een wielbasis die achttien centimeter is ingekort; verder is de auto geheel naar de smaak van zijn eigenaar aangekleed.
Bron: autoweek.nl

8
Auto Nieuws / Eerste gesloten Donkervoort
« on: March 09, 2007, 11:21:50 am »


Donkervoort stond tot nu toe bekend om de lichtgewicht roadsters, maar de D8 GT brengt daar verandering in. Het is namelijk de eerste Donkervoort met (koolstofvezel) dak.
 
Het koetswerk is gemaakt van twee lagen koolstofvezel, die een rolkooi omhullen. De D8 GT wijkt op een flink aantal punten af van de bekende open Donkervoorts. De auto is bijvoorbeeld een stuk langer en breder, de koplampunits zijn nu geïntegreerd en aanpassingen aan de achterzijde zorgen voor een lagere luchtweerstand. Ondanks het vaste dak weegt de Nederlandse topsporter slechts 20 kilogram meer dan de open versie en komt het leeggewicht op 650 kilogram.
Onder de motorkap bevindt zich een Audi-motor met naar keuze 180, 210 of 270 pk. De vanafprijs van de D8 GT komt op 145.000 euro te liggen. Donkervoort wil jaarlijks 50 exemplaren maken, waarvan er 10 voor de Nederlandse markt bestemd zijn.

Bron: autoweek.nl

9
Auto Nieuws / Verpletterend: BMW M3 Concept
« on: March 06, 2007, 05:41:37 pm »
Op de Autosalon van Genève heeft BMW eindelijk het doek van de langverwachte BMW M3 Concept gehaald. Lexus, Audi en Mercedes-Benz kunnen hun borst nat maken.


 
Hij heet nog een Concept, maar reken er maar op dat deze M3 voor 90 procent gelijk is aan de versie die uiteindelijk eind dit jaar in productie gaat. Dat betekent dus dat de snelste 3-serie zich, meer nog dan bij de vorige generatie, nadrukkelijk onderscheidt van zijn minder bedeelde broeders.
De nieuwe M3 heeft een grotere spoorbreedte en uitgeklopte zijschermen achter, waardoor er geen misverstand over bestaat dat je naar een serieuze sportcoupé kijkt. Maar het is vooral de bult op de motorkap (het ‘powerdome’, zoals BMW het noemt), die de auto tot een dreigende verschijning in je achteruitkijkspiegel maakt.
De conceptcar is voorzien van 19 inch lichtmetalen wielen die sterk doen denken aan die van de lichtgewicht M3 CSL. Het dak is net als dat van de M6 lichter dan dat van de andere modellen, door het gebruik van plastic versterkt met koolstofvezel. Het is nog even de vraag of die constructie de productieversie ook haalt.
Kijken we onder de kap, dan zien we een turboloze V8, voor het eerst in de M3-historie. Voor de M3 Concept geven de Beiers nog geen vermogen op, maar reken voor de productieversie op een dikke 420 pk. Audi’s RS4 zit immers op 420 pk en de C63 AMG die er ook aan zit te komen krijgt waarschijnlijk nog meer vermogen op de achterwielen. In de toekomst volgt ook weer een Cabriolet-versie van de M3.
Mocht u de auto in het echt willen bewonderen: hij staat op de Autosalon van Genève, die tot 18 maart geopend is.
10
Auto Nieuws / Eerste schetsen Maserati Coupé
« on: February 17, 2007, 10:40:11 pm »
Sportwagenliefhebbers kijken al maanden reikhalzend uit naar de nieuwe Maserati Coupé. Op de echte foto’s moeten we helaas nog even wachten, maar we kunnen u nu wel de eerste officiële schetsen tonen.

De schetsen zijn afkomstig van Pininfarina, het designhuis dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van de Maserati. Ontwerper Jason Castriota heeft de Coupé scherpe lijnen meegegeven. Vooral de driehoekige achterlichten zorgen ervoor dat het ontwerp eerder futuristisch dan retro overkomt.
Midden op de lange motorkap is een bult te zien: deze is noodzakelijk om plek in te ruimen voor een V8 motor. In de Maserati Coupé zal dit blok het tot ongeveer 425 pk schoppen.
Maserati toont de auto voor het eerst aan het grote publiek op de Autosalon van Genève. De prijzen van de Coupé zullen hoger zijn dan die van het huidige model. Als de nieuwe Maserati aan het einde van dit jaar op de markt komt, zijn er zowel een automaat als een Cambiocorsa halfautomatische transmissie leverbaar. Een sterkere GranSport en een Spyder volgen later.
Bron: autoweek.nl

11
Evenementen / Winter Trial 2007
« on: January 30, 2007, 02:11:23 pm »
Afgelopen zaterdag ben ik gaan kijken bij de winter trial. Toen werden de wagens namelijk gekeurd op Chateau St Gerlach in Houthem zodat ze de dag erna vanaf het chateau konden vertrekken. Hierbij enkele foto's:

 

 

 

  

 


12
Auto Nieuws / Arden XK AJ 20: De Jaguar XKR voorbij
« on: December 13, 2006, 03:54:18 pm »
De Duitse Jaguar-specialist Arden is van mening dat de XKR de vermogenshonger bij Jaguar XK-liefhebbers nog niet gestild heeft. Vandaar dat de Duitsers een sterkere versie van de XK hebben ontwikkeld met een vermogen van maximaal 480 pk.


 
Allereerst kan Arden de V8 van de XK8 vergroten tot 4,5 liter. Deze ingreep zorgt al voor een maximum vermogen van 392 pk, een vermogensstijging van bijna 100 pk ten opzichte van het fabrieksmodel. De topsnelheid wordt 285 kilometer per uur, tegenover 250 kilometer per uur voor de XK8.
Maar daarmee houden de mogelijkheden niet op. Door montage van een compressor kan Arden het vermogen laten stijgen tot 480 pk, 60 pk meer dan de XKR. Waar de XKR 560 Nm koppel heeft, schopt de Arden het tot 640 Nm. In tegenstelling tot Jaguar doet Arden niet aan snelheidsbegrenzers en dus haalt de XK AJ 20 Coupé een topsnelheid van 295 kilometer per uur. Bij de XKR is de koek al bij 250 kilometer per uur op.
De Duitsers voorzien de XK8 van een stuk agressievere bumpers dan het standaardmodel, die in combinatie met een achterspoiler en een 30 millimeter verlaagd onderstel voor een verbeterde wegligging zorgen. Arden heeft speciaal voor de XK AJ 20 Coupé nieuwe 21 inch wielen ontwikkeld. Speciale bekleding en andere interieuropties maken Ardens aanpassingen af.Bron: autoweek.nl

13
Auto Nieuws / Eerste rit supersnelle Caparo
« on: October 03, 2006, 03:09:45 pm »
Het Britse merk Caparo lanceerde eerder dit jaar de plannen voor de supersnelle T1. Ze houden woord: het eerste prototype rijdt.
 
Caparo heeft deze week de eerste rit gemaakt met het prototype van de T1. Voor de auto worden veelbelovende specificaties opgegeven. De 470 kilo wegende auto heeft 480 pk aan boord en kan in 2,5 seconden van 0 naar 100. De topsnelheid moet rond de 320 km/u liggen. Bij de ontwikkeling van de auto zijn onder anderen ingenieurs betrokken die eerder hebben gewerkt aan de McLaren F1.
“Het is fantastisch dat we in zo’n korte tijd al zo ver zijn gekomen,” aldus ontwerper Ben Scott-Geddes. “Helemaal als je bedenkt dat we pas dit jaar zijn gestart met Caparo.” Intussen is een investeerder gevonden die helpt bij het op gang brengen van de productie. Rond de kerst moet het tweede en laatste prototype rijden. Caparo hoopt dat de eerste klant zijn auto in maart 2007 in ontvangst kan nemen. Per maand worden dan twee auto’s gebouwd. Darabij wordt veelvuldig gebruikgemaakt van technieken en materialen uit de luchtvaart. Mede daarom is het mogelijk de auto zo licht te houden. Het orderboek voor 2007 is al voor de helft gevuld.
Bron: autoweek.nl

14
Auto Nieuws / Aston Martin op het rallypad
« on: October 03, 2006, 10:08:30 am »
Aston Martins zijn in de sport voortaan niet alleen op het circuit te zien. Voortaan gaan ze ook op het rallypad. Specialist Prodrive prepareert de V8 Vantage voor particuliere teams.


 
De Britse specialist prodrive, onder meer beroemd door de preparatie van de rally Subaru’s Impreza, tovert voor onafhankelijke rallyteams de Aston Martin V8 Vantage om tot Rally GT. Als deel van de ontwikkeling heeft de auto al in drie rally’s in het Franse kampioenschap gereden. Prodrive bouwt een gelimiteerd aantal van de Rally GT en de eerste auto’s worden nog aan het einde van dit jaar aan klanten geleverd.
De rallyauto is natuurlijk voorzien van een rolkooi. Het chassis verschilt verder niet van de standaard auto. Wel is de motor aangepakt. De 4,3-liter V8 levert 420 pk en 410 Nm trekkracht. De standaard V8 levert 380 pk en 410 Nm. De transmissie is rechtstreeks overgenomen maar er zijn wel close-ratio-verzetten die speciaal voor deze auto is ontwikkeld. Verder zijn veren vervangen door exemplaren van Eibach en zijn er nieuwe dempers.

Bron: autoweek.nl

15
Auto Nieuws / Nederlanders ontwerpen eigen Ferrari
« on: September 26, 2006, 10:23:31 am »
De Nederlander Michiel van den Brink ontwierp enige tijd geleden de Ferrari 599 Mugello. Die moet nu onder de naam Vandenbrink GTO het levenslicht gaan zien.
 
De Nederlandse industrieel ontwerper Michiel van den Brink is samen met de ondernemer Robert Koumans Vandenbrink Design begonnen. Het bedrijf gaat zich richten op het ontwerpen van producten voor de automobiel- en luchtvaarsector.
Van den Brink ontwierp eerder de Ferrari 599 Mugello. Die moet onder de vleugels van het nieuwe bedrijf onder de naam Vandenbrink GTO in productie gaan. Vandenbrink Design heeft hiervoor samenwerking gezocht met Ferrari-specialist Hietbrink. “De interesse in de GTO onder autoliefhebbers en verzamelaars is zo groot gebleken dat we vertrouwen hebben in de realisatie van dit model.”


Bron: autoweek.nl

Pages: [1] 2