October 15, 2019, 11:36:18 pm

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - carryonjutta

Pages: [1]
1
Algemeen / Spotwaardigheid Japanse Merken
« on: January 07, 2015, 12:00:48 pm »
Volg autogespot.com al tijden. Toch valt me telkens op dat de "spotwaardigheid" regels van met name de Japanse merken vaak nogal krom zijn. Te begrijpen want het is soms nogal een wir-war aan modellen, benamingen en uitvoering van de Japanse merken. Mooi voorbeeld is dat alle R34's wl spotwaardig zijn, en een R32 GT-R bijvoorbeeld niet. Terwijl een gewone Skyline R34 (geen speciale uitvoering) gewoon met een 2-liter N/A Diesel uitgerust kan zijn. (Te vergelijken met een 320d BMW E90) En dat terwijl een R33 GT-R (vergelijk BMW M3) toch een hele snelle, high-tech, prijzige wagen is met ook een lange historie in de racerij dan weer niet spotwaardig is. No offence, maar een beetje krom.

Daarom zou ik stellen. Enkel GT-R skylines zijn spotwaardig. (Dus ook de GT-R V-Spec, Nr-Spec, Nr-Spec II, LeMans Series, Nismo 400R) en dat alle andere Skylines (Diesel, GT, GT-T, GT-S, GT-ST e.d. niet spotwaardig zijn). Dit kan betekenen dat dit ook een R32 of R33 is. Mocht men de regel "alleen het laatste model" willen hanteren zou het logischer zijn dat dus enkel de R34 GT-R spotwaardig is.Pages: [1]